Hlavní obsah

Zaměstnavatelem roku 2012 je Dalkia Česká republika

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním jubilejním ročníku soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku 2012 zvítězila energetická společnost Dalkia. Na stupně vítězů se probojoval také Plzeňský Prazdroj a Telefónica Czech Republic.

Foto: archiv Ogilvy Public Relations

V rámci jubilejního ročníku soutěže byl rovněž vyhlášen Zaměstnavatel desetiletí, kterým se stala Škoda Auto (na snímku kolektiv kolem nového Rapidu).

Článek

Desátý ročník ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2012 přilákal k registraci přes 130 zaměstnavatelů z celé České republiky, z nichž 120 nakonec odevzdalo kompletně vyplnění dotazník v hlavní kategorii. V šesti regionálních kolech přihlíželo dekoraci krajských vítězů přes 250 zástupců zaměstnavatelů.

Už druhý rok jsou kandidáti na titul Zaměstnavatel roku hodnoceni na základě mezinárodní metodiky PwC Saratoga, vycházející z objektivních ukazatelů jako náklady na vzdělávání, nemocnost, fluktuace, produktivita atd., takže výsledky jsou dobře srovnatelné, měřitelné a hlavně prokazatelné.

Kvalita soutěže roste

„Letošní výsledky hlavní kategorie vynesly řadu nových zvučných jmen na nejvyšší posty. Spolu s rostoucím celkovým počtem účastníků se jedná o důkaz, že kvalita ocenění se i po deseti letech stále zvyšuje, metodika Saratoga byla druhý rok po zavedení definitivně kladně přijata a Sodexo Zaměstnavatel roku má jasný plán, kam se rozvíjet také v dalších deseti ročnících,“ hodnotí výsledky jubilejního ročníku ředitel Klubu zaměstnavatelů Pavel Hulák.

Zaměstnavatel desetiletí

V rámci jubilejního ročníku sutěže byl rovněž rovněž vyhlášen Zaměstnavatel desetiletí, kterým se stala Škoda Auto.

„Když se podíváme na pořadí zaměstnavatelů za celých deset ročníků, jsou titul i další přední posty určitě v dobrých rukou. Škoda Auto následovaná teplickými skláři z AGC Flat Glass Czech jsou zaměstnavatelé, kteří ročník několikrát vyhráli, mají nadstandardní přístup k zaměstnancům, trvale dobré hospodářské výsledky a navíc patří i k tahounům všech důležitých aktivit na trhu práce,“ okomentoval výsledky jubilejní soutěže Pavel Hulák.

V dalších kategoriích zabodovala Komerční banka jako Nejžádanější zaměstnavatel studentů, společnost Agel získala titul Progresivní zaměstnavatel (do 500 zaměstnanců) a Zaměstnavatelem bez bariér se stala Česká spořitelna. Osobností HR 2012 byla zvolena Barbora Schelová, personální ředitelka společnosti Robert Bosch.

Výsledky soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku 2012

1. Dalkia Česká republika, a.s.
2. Plzeňský Prazdroj, a. s.
3. Telefónica Czech Republic, a.s.
4. AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
5. ArcelorMittal Ostrava a.s.
6. DHL Information Services (Europe) s.r.o.
7. Škoda Auto a.s.
8. T-Systems Czech Republic a.s.
9. Československá obchodní banka, a. s.
10. Parker Hannifin Industrial s.r.o.

Výroční cena Sodexo Zaměstnavatel desetiletí

1. Škoda Auto a.s.
2. AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
3. T-Mobile Czech Republic a.s.
4. Česká spořitelna, a.s.
5. HEWLETT-PACKARD s.r.o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám