Hlavní obsah

Firmy chtějí strategické manažery, nejmenší poptávka je po absolventech práv

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulém měsíci měly firmy největší zájem o manažerské profese se strategickým zaměřením. Naopak významný pokles zájmu zaznamenal server džob.cz o funkce koncipientů v advokátních kancelářích.

Foto: Profimedia.cz

Poklesl zájem o funkce koncipientů v advokátních kancelářích.

Článek

Mezi uchazeči o práci dominovali maturanti a studenti před státními zkouškami, kteří nejčastěji hledali uplatnění v cestovních agenturách.

„Během června firmy poptávaly především výrobní ředitele, obchodní ředitele, provozní manažery a krizové manažery. Tito odborníci mají za úkol najít nové strategie a systémy, aby společnost rostla a našla v době ekonomické stagnace cesty, jak situace využít ve svůj prospěch. Takoví manažeři jsou momentálně žádáni ve většině odvětví,“ uvedla Weronika Kondziolková z džob.cz.

„Ze strany zájemců o práci vedly pozice v cestovních agenturách. Paradoxně jsme ale naráželi na problémy s nedostatečnou jazykovou vybaveností nebo neochotou cestovat. Se znalostí jazyků a s cestováním je však v cestovní kanceláři třeba počítat alespoň v částečném rozsahu, dodala Kondziolková.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám