Hlavní obsah

V Iráku zemřeli tři američtí vojáci, nejméně další dva zraněni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TIKRÍT

Tři američtí vojáci byli zabiti a dva zraněni při přestřelce, která se strhla v pátek nad ránem nedaleko iráckého města Tikrít. Armáda Spojených států k incidentu vydala jen velmi stručné informace. Muži prý byli napadeni během vyhledávání zbraní v terénu. Totožnost útočníků, jež stříleli z "menších zbraní", zůstává neznámá.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Dnešní smrtící napadení vojenských jednotek USA je pouze jedním z řady v uplynulých hodinách. Od čtvrtečního večera se Američané dostali s iráckými ozbrojenci do konfliktu rovněž poblíž Bagdádu, kde posléze ze silnice odstranili několik nastražených min.

Velká přestřelka se podle místních obyvatel seběhla i východně od města Ramadí. Svědci tvrdí, že počet zraněných na americké straně je značný. Pentagon k incidentu prozatím mlčí.

Konfliktu předcházela nepovolená demonstrace stoupenců svrženého vůdce - Saddáma Husajna. Při pokusu rozehnat shromážděný dav použili Američané  zbraně. Zastrašující střelbu do vzduchu ale záhy vystřídal masakr, neboť salvy se staly pokynem ke skutečné bitvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám