Hlavní obsah

V Iráku bylo uneseno na šedesát policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Skupina iráckých policistů byla v neděli unesena na západě Iráku, když se vracela z výcviku v sousedním Jordánsku. Únosci jsou zatím neznámí ozbrojenci. Policie ve městě Karbalá to oznámila ve středu.

Foto: Pardubické hudební jaro (archiv)

Kostel Nejsvětější Trojice v Kameničkách hostí 29. dubna Chrámový koncert v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Pardubické hudební jaro.

Článek

Údaje o počtu unesených se rozcházejí. Z výpovědi očitých svědků vyplývá, že jich je třiašedesát, jiné zdroje však hovoří o šedesáti policistech.

Jednomu policistovi se podařilo únoscům uprchnout. Leís Saad Náma pro DPA uvedl, že skupina 65 příslušníků se měla vracet z výcviku v Jordánsku. Měli podle něj přespat v hotelu ve městě Rutba, kde později byli uneseni.

Do hotelu podle něj vpadlo asi dvacet ozbrojených a maskovaných mužů. Útočníci přetáhli policistům přes hlavy pytle, svázali jim ruce a pak je odvezli

Náma tvrdí, že kromě něj se podařilo uprchnout ještě jednomu dalšímu policistovi. Osud dalších unesených je dosud neznámý.

Někteří z únosců údajně mluvili se syrským přízvukem, řekl Náma, který se vrátil do svého domova v Karbale ve střední části Iráku.

Jiní iráčtí policisté, kteří se vraceli rovněž z Jordánska, se stali terčem útoku již minulý měsíc. Byli přepadeni v autobuse, když projížděli městem Latifíja, a postříleni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám