Hlavní obsah

Zprávy z WhatsAppu se budou samy mazat. Díky nové funkci

Novinky, Miloslav Fišer

Oblíbená chatovací aplikace WhatsApp, za kterou stojí provozovatel sociální sítě Facebook, dostane ještě v tomto měsíci zajímavou novou funkci. Uživatelé si budou moci posílat tzv. mizející zprávy – půjde tedy o zprávy, které se samy po uplynutí určitého časového intervalu smažou.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo WhatsAppu. Ilustrační foto

Článek

Jako první přišel s mizejícími zprávami Snapchat, právě touto funkcí se zmiňovaná aplikace proslavila. Postupem času stejnou funkcionalitu začaly nabízet i další programy – například Messenger od Facebooku, i když pouze v režimu soukromé konverzace.

Stejné vychytávky by se měla prostřednictvím bezplatné aktualizace dočkat také aplikace WhatsApp. O příchodu nové funkcionality se spekulovalo již delší dobu – naznačovala to koneckonců již testovací aplikace pro Android. Nyní však tvůrci mazání zpráv oficiálně potvrdili s tím, že aktualizace vyjde ještě v průběhu listopadu.

Facebook propojuje Messenger a Instagram

Software

Jak to bude fungovat, je patrné právě už ze zmiňované testovací verze pro Android. V ní se mohou odeslané zprávy automaticky po přečtení mazat. Člověk má přitom možnost, zda nechá zprávy u sebe i na zařízení příjemce smazat už po pěti sekundách, nebo až po jedné hodině.

Limit je možné v rozmezí tohoto intervalu libovolně nastavit. V současnosti nicméně funkce není k dispozici pro běžné uživatele, kteří si testovací verzi WhatsAppu nainstalují, upozornil server The Verze.

Je to fenomén

Chatovací programy nabízející mizející zprávy jsou fenoménem posledních let. Tento způsob komunikace si oblíbili především mladí, kteří neváhají takto posílat i lechtivý obsah.

Často totiž spoléhají na to, že když zpráva po přečtení zmizí, uživatelé na druhé straně nebudou moci například nahé fotografie zneužít a posílat je dál. V průběhu měsíců se bohužel opak ukázal pravdou, lidé si mohou relativně snadno obsah mizejících zpráv ve svém telefonu nebo počítači uchovat. Na popularitě chatovacích aplikací, které takové možnosti nabízí, to však nijak neubírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Facebook míří se svou seznamkou do Česka

Facebook není pouze sociální síť, už několik let funguje také jako regulérní bazar. A služby tohoto portálu nyní v Česku a dalších evropských zemích dále...

Výběr článků

Načítám