Hlavní obsah

Zprávy z WhatsAppu budou samy mizet. Facebook chystá novou funkci

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená chatovací aplikace WhatsApp, za kterou stojí provozovatel sociální sítě Facebook, dostane patrně již brzy novou funkci. Uživatelé si budou moci posílat tzv. mizející zprávy – půjde tedy o zprávy, které se samy po uplynutí určitého časového intervalu smažou.

Foto: Patrick Sison, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Jako první přišel s mizejícími zprávami Snapchat, právě touto funkcí se zmiňovaná aplikace proslavila. Postupem času stejnou funkcionalitu začaly nabízet i další programy – například Messenger od Facebooku, i když pouze v režimu soukromé konverzace.

V dohledné době se patrně stejné vychytávky dočká také WhatsApp. Naznačuje to nová testovací verze této oblíbené chatovací aplikace pro operační systém Android. V ní se mohou odeslané zprávy automaticky po přečtení mazat.

Facebook chce lidem číst myšlenky

Internet a PC

Člověk má přitom možnost, zda nechá zprávy u sebe i na zařízení příjemce smazat už po pěti sekundách, nebo až po jedné hodině. Limit je možné v rozmezí tohoto intervalu libovolně nastavit. V současnosti nicméně funkce není k dispozici pro běžné uživatele, kteří si testovací verzi WhatsAppu nainstalují, jak upozornil server The Verze.

Tvůrci ze společnosti Facebook bohužel zatím nepotvrdili, kdy bude tato praktická vychytávka dostupná ve finální verzi aplikace – a tedy kdy ji budou moci využívat běžní uživatelé.

Falešný pocit bezpečí

Chatovací programy nabízející mizející zprávy jsou fenoménem posledních let. Tento způsob komunikace si oblíbili především mladí, kteří neváhají takto posílat i lechtivý obsah.

Často totiž spoléhají na to, že když zpráva po přečtení zmizí, uživatelé na druhé straně nebudou moci například nahé fotografie zneužít a posílat je dál. V průběhu měsíců se bohužel opak ukázal pravdou, lidé si mohou relativně snadno obsah mizejících zpráv ve svém telefonu nebo počítači uchovat. Na popularitě chatovacích aplikací, které takové možnosti nabízí, to však nijak neubírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve WhatsAppu budou reklamy. Už příští rok

Už příští rok čekají populární chatovací aplikaci WhatsApp velké změny. Společnost Facebook, která tento program provozuje, v něm totiž začne zobrazovat...

Výběr článků

Načítám