Hlavní obsah

Windows 8.1 unikly na internet

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár dní poté, co společnost Microsoft dokončila aktualizaci operačního systému Windows 8, unikl tento update na internet. Světovou sítí se šíří prostřednictvím hned několika zdrojů. Upozornil na to server The Verge.

Ukázka Windows 8.1 Video: Microsoft

 
Článek

Oficiální aktualizaci plánuje Microsoft vydat až 18. října 2013, ke stažení bude zadarmo. Instalovat pirátskou verzi z internetu se ale nemusí vyplatit. Proti finální totiž může být upravena a obsahovat klidně i škodlivé programy. V minulosti se tak stalo již několikrát.

Vhodnější je tak počkat na říjen, nebo stahovat testovací verzi. Ta byla na internet uvolněna ještě před začátkem prázdnin. [celá zpráva]

Windows 8.1 přinesou celou řadu změn. Vrátí se tlačítko Start a podporovány budou nejrůznější velikosti a rozlišení displeje, což otevře cestu tomuto operačnímu systému i na levnější tablety. Vylepšeno bylo i dotykové ovládání.

Microsoft zapracoval také na propojení některých aplikací se samotným systémem. Například Skype tak bude možné spustit rovnou ze zamykací obrazovky, a to i bez nutnosti přihlásit se. Nové je i vyhledávání, vše je dostupné v grafické podobě z jediného okna.

Reklama

Výběr článků

Načítám