Hlavní obsah

Velká aktualizace pro Windows 10 vyjde 11. dubna

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávanou aktualizaci operačního systému Windows 10, která přinese řadu nových funkcí, vydá společnost Microsoft 11. dubna. Zástupci amerického počítačového gigantu to potvrdili ve středu.

Foto: mif, Novinky

Operační systém Windows 10

Článek

Vydání aktualizace známé jako Creators update chystali vývojáři Microsoftu několik posledních měsíců. Kdy přesně ji vydají však doposud jisté nebylo, přestože již dříve se objevily spekulace, že se tak stane v průběhu dubna. Nyní je již jasné, že se tak stane v úterý 11. dubna.

Jak již samotný název napovídá, s updatem se americký softwarový gigant zaměří především na kreativce. „Aktualizace je navržena tak, aby podpořila kreativitu a pomohla uskutečnit vaše nápady pomocí nástrojů, které budou od 11. dubna nedílnou součástí Windows 10,“ lákají na nové funkce zástupci Microsoftu.

3D technologie a hráči

Americký softwarový gigant se s novou aktualizací zaměří především na dovednosti operačního systému Windows 10 v oblasti 3D technologií. Například malování bude přepracováno tak, aby v něm bylo možné snadno vytvářet trojrozměrné objekty. Kreativních nástrojů ale bude samozřejmě k dispozici daleko více.

Pozornost byla v aktualizaci věnována také hráčům. Své zápolení s protivníky budou uživatelé moci například snadno streamovat na internet. Jednoduše by mělo být možné vytvářet turnaje, a to doslova na pár kliknutí. Turnaje bude možné vytvářet prostřednictvím funkce Arena. V ní si uživatelé nastaví vlastní pravidla a určí, kdo přesně může hrát.

Další vylepšení by se měla týkat prohlížeče Microsoft Edge. A stranou nezůstane ani oblast zabezpečení a ochrany soukromí.

Druhá velká aktualizace

Server Ars Technica upozornil na to, že Microsoft chystá na letošní rok kromě Creators updatu ještě další velkou aktualizaci. Redaktoři se totiž dostali k plánům amerického podniku, ze kterých to jednoznačně vyplývá.

Přesné datum sice uvedeno nebylo, z plánů je však patrné, že by update měl být uvolněn během letošního podzimu. Otazník však visí nad tím, jaké nové vychytávky by měla druhé velká aktualizace přinést.

Microsoft totiž zatím drží všechny detaily pod pokličkou. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám