Hlavní obsah

Tabletům stále kraluje iPad, na paty mu ale šlapou přístroje s Androidem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple si stále drží prvenství na trhu s počítačovými tablety. Operační systém iOS, kterým je vybaven iPad, měl v prvním čtvrtletí tržní podíl 48,2 procenta. Ještě loni během prvních tří měsíců roku to přitom bylo 63,1 procenta. Vyplývá to ze statistik analytické skupiny Strategy Analytics.

Foto: Apple

Největší popularitě se těší tablety iPad od Applu

Článek

Druhé místo patřilo přístrojům s operačním systémem Android, který si z loňských 34,2 procenta polepšil v letošním prvním čtvrtletí na 43,4 procenta. Výrazně si polepšila také platforma Windows. Ta se z nuly vyhoupla na 7,4 procenta.

„Dodávky tabletů dosáhly svého historického maxima. Během prvního čtvrtletí se prodalo 40,6 miliónu přístrojů, což je meziroční nárůst o 117 procent. Poptávka po tabletech je mezi spotřebiteli opravdu silná,“ konstatoval Peter King, šéf divize tabletů ve Strategy Analytics.

Celosvětově se prodalo 19,5 miliónu iPadů a 17,6 miliónu tabletů s Androidem. Tři milióny zákazníků pak daly přednost přístrojům s platformou Windows.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám