Hlavní obsah

Skype postihl jeden z největších výpadků v historii

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělního rána museli uživatelé řešit problémy s oblíbeným komunikačním programem Skype. Některým uživatelům se nešlo vůbec přihlásit, jiní zase nemohli uskutečňovat hovory. V noci z pondělí na úterý se však podařilo problém vyřešit.

Foto: archív tvůrců

Komunikační program Skype

Článek

„Jsme rádi, že můžeme informovat, že je služba Skype plně obnovena. Děkujeme za vaši trpělivost,“ uvedli provozovatelé oblíbeného komunikačního kanálu krátce před čtvrtou hodinou ranní na mikroblogovací síti Twitter.

Jde o jeden z největších výpadků, jaký kdy Skype postihl. Podle ohlasů uživatelů byla služba nedostupná více než 19 hodin. [celá zpráva]

Chyba se podle všeho týkala pouze aplikací pro klasické počítače, tablety a chytré telefony. Přes on-line rozhraní Skypu – tedy prostřednictvím webového prohlížeče –  bylo možné se normálně přihlásit.

Co přesně výpadek způsobilo, společnost Microsoft, která Skype provozuje, neprozradila. Jisté tak není, zda šlo o technickou chybu, či útok nějakých kybernetických nájezdníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám