Hlavní obsah

Šéf Applu: Zpomalování iPhonů jsme netajili, lidé akorát nečtou

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apple je v posledních týdnech terčem kritiky kvůli tomu, že v tichosti začal zpomalovat starší iPhony, jejichž baterie není ve 100% kondici. Šéf amerického počítačového gigantu Tim Cook však v rozhovoru pro ABC News prohlásil, že podnik o nové „funkci“ řádně informoval. Problém je podle něj v tom, že lidé nečtou.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

„Není pravda, že bychom jakékoli změny tajili. O všem jsme řádně informovali v poznámkách k vydání, které jsou nedílnou součástí každé aktualizace operačního systému iOS,“ prohlásil Cook.

Na jeden z dalších dotazů moderátora ABC News reagoval slovy, že „problém je podle něj v tom, že tyto důležité informace lidé nečtou – a to nejen v případě Applu, ale také u dalších softwarových tvůrců“.

Hlava nejhodnotnější technologické společnosti na světě se nicméně v celém rozhovoru chovala velmi pokorně, neboť si patrně uvědomuje vážnost celé situace. „Hluboce se omlouváme každému uživateli, který si myslí, že naše motivace byla jiného charakteru než zlepšit uživatelský zážitek,“ doplnil Cook.

Apple ustoupil

Kauza okolo zpomalujících se iPhonů vypukla krátce před koncem loňského roku. Testy ukázaly, že kvůli starší baterii může výkon klesnout klidně až o 40 %. To potvrdili nakonec i zástupci společnosti Apple.

Podle amerického počítačového gigantu je to však vlastnost, která byla implementována do telefonů záměrně. Operační systém totiž dokáže sám vyhodnotit stav akumulátoru a snaží se zabránit neočekávaným vypnutím.

Odpůrci zmiňované funkce však poukazují na to, že americký počítačový gigant svá zařízení začal zpomalovat záměrně, aby donutil uživatele zakoupit nové přístroje.

Tlaku zákazníků se nakonec rozhodla společnost Apple ustoupit. Telefony iPhone tak v další aktualizaci operačního systému dostanou možnost zpomalování systému zcela vypnout. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám