Hlavní obsah

Převaděč souborů z OpenOffice do Microsoft Office je zadarmo

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srdce všech, kteří dosud řešili problémy mezi nekompatibilitou Office s tzv. ODF formátem, by měla zaplesat. V pátek byl totiž uveden překladač pro kancelářský balík Microsoft Office, který dovolí otevírat i ukládat ODF (OpenDocument Format) soubory přímo z Wordu. A co více, je zcela zdarma.

Článek

Vývoj překladače pro konverzi formátů mezi kancelářským balíkem Microsoft Office a jeho konkurenčním open-source rivalem OpenDocument sponzoroval americký Microsoft. Převaděč lze stáhnout přes webové stránky SourceForge.

Projekt zahájil Microsoft minulý rok. Zapojili se do něj tři partneři firmy, kteří měli za úkol vyvinout kód, jenž uživateli dovolí uložit soubor ve formátech OOXML (formát pro Office 2007 Open XML) a ODF.

ODF je dílem rivalů Microsoftu - společností Novell, IBM a Sun Microsystems.

Pracuje s novými i staršími Office

Dnes uvolněný plug-in (zásuvný modul) pracuje s aplikací Microsoft Word nejen z edice Office 2007, ale údajně také se staršími Office 2003 a Office XP. Po jeho nainstalování mohou uživatelé těchto programů ukládat a otevírat ODF dokumenty přes Word.

Program, který byl vyvíjen pod BSD licencí, lze stahovat ze SourceForge zcela zdarma. Microsoft rovněž tento plug-in nabídne přes své stránky.

Skupina lidí, kteří pro Microsoft pomáhali vyrobit převaděč mezi OOXML a ODF, nyní pracuje na podobném translatoru, který zajistí kompatibilitu mezi tabulkovým procesorem Microsoft Excel a PowerPointem a korespondujícími ODF soubory.

Tyto plug-iny budou dostupné až ke konci roku. Uživatelé je s největší pravděpodobností budou moci stahovat rovněž zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám