Hlavní obsah

Nejnovější kancelářský balík Office 2010 začne Microsoft prodávat v květnu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft ukončil minulý týden vývoj kancelářského balíku Office 2010 a programů SharePoint 2010, Visio 2010 a Project 2010. Nyní vstupují všechny tyto novinky do výroby. Zahájení prodeje multilicencí plánuje firma již 1. května. Krabicová verze v české jazykové mutaci pak bude k dostání podle vyjádření zástupců Microsoftu od 1. září.

Foto: Novinky

Microsoft Office 2010

Článek

Nejnovější verze kancelářského balíku Office 2010 nabízí nové nástroje pro zefektivnění spolupráce mezi osobním počítačem, mobilním telefonem a internetem. Vylepšení se dočkala také práce s textem, videi a obrázky.

Zajímavou novinkou je Outlook Social Connector. Ten díky Windows Live a serveru SharePoint urychluje komunikaci se známými a nabízí jednoduchou možnost, jak zobrazit historii hovoru.

Významnými změnami prošly také aplikace Project Professional 2010 a Visio Premium 2010. Nové Visio nabídne vyšší podporu procesního řízení, propracovanější grafy a možnost sdílet dynamické, s daty propojené diagramy prostřednictvím serveru SharePoint. Project 2010 pak usnadňuje řízení zdrojů a kontrolu nad všemi výnosy.

Kancelářský balík Office 2010 má stejné hardwarové nároky, jako měla předchozí verze, která byla vydána v roce 2007. Pro svůj provoz tedy tento software potřebuje procesor s taktem alespoň 500 MHz a 256 MB operační paměti. I nejlevnější netbooky přitom mají minimálně dvakrát vyšší výkon, a tak by na nich nový kancelářský balík měl fungovat zcela bez problémů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám