Hlavní obsah

Na internet unikla testovací verze velkého opravného balíčku pro Windows 7

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již na začátku února unikla na internet informace o tom, že Microsoft uvolní první velký opravný balíček - takzvaný service pack pro operační systém Windows 7 - ještě letos v červnu. Americký softwarový gigant odmítl tehdy celou záležitost komentovat, ale nyní již není téměř pochyb, že opravný balíček vyjde ještě letos. Na internet totiž unikla jeho testovací verze.

Foto: mas, Novinky

Windows 7

Článek

Informace o úniku testovací verze service packu na internet uveřejnil jako první zahraniční IT server Geek Smack. Ten jej má údajně také k dispozici, což je zřejmé i z přiložených náhledů obrazovky, na kterých je vidět instalace samotného opravného balíku.

O samotném opravném balíku se toho ale zatím moc neví. Microsoft totiž prozatím neprozradil, co přesně bude obsahovat. Jisté však je, že v něm uživatelé naleznou všechny bezpečnostní aktualizace, které americký softwarový gigant vydal od uvedení Windows 7 na trh.

Autor článku bohužel neuvedl žádné zkušenosti s novým service packem. Čtenáři serveru Geek Smack ale v diskuzích před instalací balíku oprav po Windows 7 varují - tato testovací verze je totiž prý určena výhradně pro vývojáře a neodborná instalace může vést až k pádu operačního systému.

Na internet unikly informace i o Windows 8

Na internet již dříve unikly také informace o přesných datech, kdy Microsoft plánuje představit svoje nejnovější softwarové produkty. Uveřejnil je Chris Green, bývalý vývojář amerického softwarového giganta. [celá zpráva]

Podle zveřejněných informací přijdou Windows 8 na trh již v polovině roku 2011, tedy o rok dříve, než se původně očekávalo. Konkrétně by se nový operační systém měl dostat na trh již prvního července příštího roku. Tabulka pojednává ale i o dalších softwarových produktech.

Například kancelářský balík Office 2012 by se měl podle Greena na trhu objevit v červenci roku 2012. Microsoft se ke zveřejněným datům vydání svých nových softwarových produktů zatím nevyjádřil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám