Hlavní obsah

Microsoft změnil pravidla, nepoužívané účty bude po 24 měsících mazat

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před koncem prázdnin změnila společnost Microsoft podmínky rušení účtů na svých webových účtech. Od pátku jsou mazány všechny neaktivní účty v případě, že se k nim uživatel posledních 24 měsíců nepřihlásil.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Uživatelské účty od Microsoftu jsou nezbytné k používání celého ekosystému tohoto softwarového gigantu. Jsou velmi často provázány s dalšími službami a koneckonců i samotným operačním systémem Windows.

Jenže v průběhu let se hromadí účty, které jsou nepoužívané a neaktivní. A právě ty představovaly velký problém a zbytečnou zátěž pro webové servery společnosti. Proto Microsoft nyní zavedl nová pravidla, díky kterým bude možné starší účty úplně smazat.

Mazány budou nemilosrdně účty, ke kterým se poslední dva roky nikdo nepřihlásil. Výjimku tvoří určité případy – například pokud nakoupili na daný účet nějaký produkt či službu, případně mají s účtem spojený nějaký aktivní odběr nebo předplatné.

Účet bude možné sice pod stejným e-mailem založit znovu, nicméně až po uplynutí blíže nespecifikovaného časového období. Svou aktivitu na účtu Microsoftu si mohou uživatelé snadno zkontrolovat po přihlášení na těchto webových stránkách.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám