Hlavní obsah

Microsoft zastavil aktualizaci Windows. Maže uživatelům data

Novinky, rim

Společnost Microsoft minulý týden s velkou parádou oznámila vydání velké říjnové aktualizace operačního systému Windows 10, která měla do desítek přinést nové funkce a vylepšení. Nakonec ale musel americký softwarový gigant distribuci updatu zastavit, neboť se ukázalo, že maže uživatelům data.

Foto: mif, Novinky

Operační systém Windows 10

Článek

Drobné počáteční problémy trápí zpravidla každou vydanou aktualizaci desítek. A není se moc čemu divit, však také tato platforma funguje na tisících nejrůznějších hardwarových konfiguracích, a tak je prakticky nemožné vyladit všechno tak, aby to napoprvé fungovalo bezchybně.

Před pár dny vydaný Windows 10 October 2018 Update však tentokrát obsahuje kritickou chybu, která může uživatelům přidělat pěkných pár vrásek na čele. Ukázalo se totiž, že některým uživatelům mizí při aktualizaci data z disku, nejčastěji se jedná o dokumenty. Pokud lidé nemají jejich zálohu, jsou zpravidla beznadějně pryč.

Aktualizaci neinstalovat

I proto Microsoft před instalací aktualizace varoval a až do vyřešení celého problému ji stáhl ze služby Windows Update. Zároveň vyzval uživatele, aby aktualizaci neinstalovali, pokud ji již mají staženou.

Co přesně problémy způsobuje a proč dochází k mazání souborů, není v tuto chvíli jasné. Proto se zatím neví, kdy bude aktualizace opět zpřístupněna, respektive kdy bude celý problém vyřešen.

Windows 10 October 2018 Update přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – například chytřejší kopírování souborů či lepší vyhledávání. Stejně tak v Microsoftu zapracovali na propojení PC s mobilem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám