Hlavní obsah

Microsoft začal v Česku prodávat Office 2010 pro domácnosti

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Softwarový gigant Microsoft začal v úterý prodávat v českých obchodech nejnovější kancelářský balík Office 2010. Poprvé v historii je vedle klasických krabicových verzí možné zakoupit také cenově výhodnější karty s instalačním kódem, které obsahují pouze licenci. Samotné programy si pak v případě zakoupení karty může uživatel stáhnout z webu nebo je nalezne předinstalované na nově zakoupeném počítači.

Foto: Novinky

Microsoft Office 2010

Článek

Office 2010 je možné zakoupit ve třech různých sadách. Verze Pro studenty a domácnosti obsahuje čtyři základní aplikace - Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Její cena startuje na 2490 korunách.

Především pro malé firmy je určena varianta Pro podnikatele. Ta obsahuje proti verzi Pro studenty navíc e-mailového klienta Outlook. Tuto sadu ve formě karty s instalačním kódem je možné pořídit za 5990 korun.

Vrcholnou verzí kancelářského balíku je Office 2010 Professional. Ta za cenu 10 000 Kč nabízí navíc programy Publisher a Access.

„Věříme, že o novou verzi Office 2010 bude mezi domácnostmi a podnikateli velký zájem, protože jen samotnou beta verzi programu Office 2010 si stáhlo pětkrát více zákazníků než beta verzi předchozích Office 2007,“ odhaduje Petr Bobek, produktový manažer divize Information Worker ve společnosti Microsoft.

Office 2010 i pro netbooky

Kancelářský balík Office 2010 má stejné hardwarové nároky jako předchozí verze, která byla vydána v roce 2007.

Pro svůj provoz tedy tento software potřebuje procesor s taktem alespoň 500 MHz a 256 MB operační paměti. I nejlevnější netbooky přitom mají minimálně dvakrát vyšší výkon, a tak by na nich nový kancelářský balík měl fungovat zcela bez problémů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám