Hlavní obsah

Microsoft uvedl do Česka cenově zvýhodněné Windows 7 pro rodiny

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Softwarový gigant Microsoft uvedl na český trh nové rodinné balení Windows 7 Home Premium Family Pack. Novinka se bude prodávat za 3990 korun a bude obsahovat licence pro tři počítače, za které by jinak lidé museli zaplatit o několik tisíc více. S nabídkou firma přichází přesně rok po oficiálním uvedení systému Windows 7 na světový trh.

Foto: mas, Novinky

Windows 7

Článek

"Zvýhodněné rodinné balení umožní přejít na systém Windows 7 i domácnostem, které mají více počítačů a celkový upgrade pro ně dosud nebyl kvůli omezeným rodinným rozpočtům zajímavý,“ řekl Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.

Foto: Novinky

Windows 7 Home Premium Family Pack

Nová licence Home Premium Family Pack je určena pro domácí počítače, které jsou vybaveny systémem Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7 Starter. Na sestavy, které mají starší verzi Windows, nebo jiný operační systém se nabídka nevztahuje.

Windows 7 je nejrychleji prodávaným systémem

„Jsme nadšeni. Windows 7 je nejrychleji prodávaným operačním systémem v historii Microsoftu. V podstatě každou vteřinu prodáme sedm licencí,“ uvedl již dříve na Windows Team blogu Brandon LeBlanc z Microsoftu.

Podle něj dosáhl Microsoft tak vysoké prodejnosti především díky firmám. „Když teď půjdete do nějakého podniku, tak máte jistotu, že v 75 procentech případů narazíte právě na Windows 7,“ dodal.

Za úspěchem systému Windows 7 stojí především povedené funkce, které skýtají oproti svým předchůdcům. Novinka totiž dokázala nabídnout rychlost, na jakou byli uživatelé zvyklí u oblíbených "xpéček" a zároveň atraktivní grafické rozhraní, jež bylo až do příchodu Windows 7 typické pouze pro Visty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám