Hlavní obsah

Microsoft upraví Windows Vista kvůli stížnostem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Americký softwarový gigant Microsoft upraví svůj nový operační systém Windows Vista. Stěžovala si na něj společnost Google, podle níž tento systém znevýhodňuje konkurenční vyhledávače souborů na harddisku. Ve středu to oznámilo americké ministerstvo spravedlnosti.

Článek

Podle obvinění zpomaluje vyhledávač Microsoftu obdobné programy jiných firem. Pro uživatele je navíc obtížné zjistit, jakým způsobem jej lze vypnout.

Microsoft původně tato obvinění odmítal, jeho hlavní poradce Brad Smith však minulý týden uvedl, že firma je v případě nutnosti ochotna učinit změny.

Firma učiní takové změny, aby umožnila výrobcům a uživatelům osobních počítačů nastavovat v systému Vista jako základní nástroj pro vyhledávání souborů na harddisku programy jiných firem. Přidá rovněž do zahajovacího menu Windows Start odkaz na takovéto alternativní programy.

Microsoft rovněž přislíbil, že svým rivalům poskytne také technické informace, které jim pomohou optimalizovat výkon jejich vyhledávačů. "Tato dohoda, ačkoli není dokonalá, je pozitivním krokem směrem k větší konkurenci v softwarovém průmyslu," uvedl kalifornský generální prokurátor Jerry Brown.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám