Hlavní obsah

Microsoft si na Xboxu One došlápne na piráty

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Windows 10 nabízejí celou řadu nových vychytávek a vylepšení. Jak se zdá, zároveň jsou ale také účinnou zbraní proti počítačovým pirátům. Microsoft totiž prostřednictvím desítek bude schopný bránit na dálku v používání nelegálního softwaru a hardwaru. Využívat toho chce ale údajně jen u televizní konzole Xbox One.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Článek

Podle serveru alphr.com si chce americký softwarový gigant došlápnout především na uživatele nelegálních her.

„Microsoft může automaticky kontrolovat verzi softwaru a stahovat pro něj aktualizace, ale také kontrolovat změny v konfiguraci včetně těch, jež brání v plnohodnotném využívání služeb a umožňují používání nelegálního softwaru a hardwaru,“ stojí podle alphr.com v licenčním ujednání operačního systému Windows 10.

Tato část podmínek právem vzbudila rozruch mezi uživateli. Podle serveru Diit.cz ale panika rozhodně není na místě, protože americký softwarový gigant chce takovou politiku praktikovat pouze u herních konzolí Xbox One.

I tak by ale mohl tento krok uživatelům, kteří byli doposud zvyklí používat různě upravené konzole schopné rozběhnout nelegální kopie her, pěkně zavařit. V případě, že na Xboxu One bude spuštěna nelegální hra, Microsoft se o tom nejspíše dozví a učiní takové kroky, aby tomu zabránil.

Xbox One by měl začít používat upravenou verzi Windows 10 v dohledné době. Díky velké aktualizaci se naučí i zcela nové funkce, například nahrávat televizní pořady. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám