Hlavní obsah

Microsoft posiluje v oblasti umělé inteligence. Koupil firmu Semantic Machines

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft v pondělí oznámil, že se dohodl na převzetí společnosti Semantic Machines. Ta bude pro podnik velkým přínosem, neboť jde o jednu z předních firem působících v oblasti umělé inteligence. Upozornil na to server televizní stanice CNBC.

Foto: Profimedia.cz

Cortana ve Windows 10

Článek

Detaily obchodu prozrazeny zatím nebyly. V tuto chvíli tak není jasné ani to, kolik americký softwarový gigant za Semantic Machines zaplatil.

Částka to ale pravděpodobně nebude vůbec malá, neboť tato společnost má ve světě informačních technologií již poměrně zvučné jméno. Právě lidé ze Semantic Machines se totiž podíleli například na vývoji automatického rozeznávání řeči pro virtuální asistentku Siri od Applu.

Začlenění specialisty na umělou inteligenci do svého portfolia je však pro Microsoft klíčové. Americký softwarový gigant totiž několik posledních let pracuje na vlastní virtuální asistentce, která je přímou konkurencí pro Siri. Řeč je o Cortaně, která je nedílnou součástí operačního systému Windows 10.

„Spojením obou společnostní chceme zajistit silný, přirozený, a především produktivnější uživatelský zážitek při používání našich služeb a nástrojů. Společně se budeme snažit dostat počítačovou konverzaci na novou úroveň,“ okomentoval akvizici technologický ředitel divize pro umělou inteligenci a výzkum společnosti Microsoft David Ku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám