Hlavní obsah

Microsoft koketuje s reklamou ve Windows. Opět

Novinky, rim

Otevřete si složku ve Windows, chcete si začít prohlížet uložené soubory, a najednou na vás vyskočí reklama na nějakou novou službu. Že to zní jako špatný vtip? Microsoft nový způsob propagace v operačním systému již testuje.

Foto: archív tvůrců

Operační systém Windows 10 (ilustrační foto)

Článek

Možnost vkládat oznámení do průzkumníka Windows, který slouží k procházení složek uložených v počítači, přidal americký softwarový gigant do desítek již ve druhé polovině loňského roku. Už tehdy se na různých zahraničních diskusních fórech vedly bouřlivé diskuse o tom, zda se průzkumník nezmění v jeden obří reklamní billboard.

S využitím v praxi však zástupci Microsoftu stále otáleli. A diskuse tak vcelku po právu utichla.

Zlom nastal až nyní, kdy se prvním uživatelům v zahraničí začaly v průzkumníku objevovat reklamní nabídky na zakoupení různých softwarových řešení. Například na využívání placené cloudové služby OneDrive za 6,99 dolaru (180 Kč) měsíčně.

Takto vypadá reklama na placené služby přímo v průzkumníku Windows

Příliš velkou útěchou pro uživatele není ani to, že v reklamách se zobrazují vždy jen produkty Microsoftu, protože stále jde o reklamu. Navíc americký softwarový gigant podle ohlasů některých uživatelů služby v systému propaguje i poté, co si je uživatelé zakoupili nebo nainstalovali. Tedy zcela zbytečně.

Tato „funkce“ se dá naštěstí ve Windows 10 vypnout. Stačí přímo v průzkumníku v nabídce možnosti složky vybrat na kartě zobrazení položku „Zobrazit oznámení zprostředkovatele synchronizace“ a zakázat ji. Pak se přestanou reklamy zcela zobrazovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám