Hlavní obsah

Microsoft čelí žalobě kvůli vzhledu Windows 8

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystaný operační systém Windows 8 od Microsoftu přináší především zcela nové uživatelské prostředí. Podle portlandské společnosti SurfCast je však novinka inspirovaná jejich starším výtvorem a americký softwarový gigant tak porušil jejich patentová práva. Upozornil na to server Cnet.

Článek

Zástupci společnosti SurfCast již na Microsoft podali žalobu, ve které žádají o náhradu škody. Dlaždicové uspořádání obrazovky, ve kterém jsou začleněny webové stránky, aplikace i další položky, si totiž firma nechala patentovat už v roce 2000.

Žaloba se netýká pouze Windows 8, ale také mobilního operačního systému od Microsoftu. Také ten totiž používá stejné uživatelské rozhraní.

Foto: Patentový úřad USA

Patent společnosti SurfCast

Microsoft se ale žaloby příliš neobává. „Jsem přesvědčen, že ukážeme u soudu, že tato tvrzení se nezakládají na pravdě,“ uvedl mluvčí amerického softwarového giganta pro server Cnet.

Kvůli uživatelskému prostředí Windows 8 se Microsoft potýkal s problémy už letos v létě. Novému stylu operačního systému totiž zástupci firmy dali název Metro, což však byl registrovaný název německého prodejce Metro AG. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám