Hlavní obsah

Mapy.cz nabízí šikovnou vychytávku. Stopař pozná, co uživatelé dělají

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šikovná vychytávka přibyla do turistické aplikace Mapy.cz. Funkce Stopař totiž nově nabízí volbu Autopauza, která rozpozná v reálném čase, co daný uživatel právě dělá za aktivitu, a je schopná okamžitě reagovat na změnu jeho pohybu. Vhod to přijde například v momentě, kdy člověk zastaví.

Foto: Mapy.cz

Funkce Stopař má novou vychytávku, Autopauza sleduje a měří pohyb za vás.

Článek

„Chceme, aby si lidé mohli naplno užít sportovní výkon nebo výlet díky tomu, že se aplikace o vše postará. Volba Autopauza je užitečná pro všechny, kteří chtějí skrze naši aplikaci sledovat svůj pohyb a jde jim o přesnější hodnoty dosaženého výkonu,“ upřesnil Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Dodal, že volba automatického přerušení zaznamenávání trasy je volitelná a snadno se změní v nastavení aplikace. Funkce Stopař se přitom nově v aplikaci Mapy.cz spustí po dvojitém kliknutí na displej.

Část výletu už nebude chybět

Když si lidé dají na výletě obědovou pauzu a zapomenou Stopaře zastavit, Autopauza změnu automaticky zaznamená. „Díky chytré volbě tak nyní budou uživatelé disponovat přesnými údaji o čase a průměrné rychlosti na trase. V minulosti se například stávalo, že ho uživatelé třeba sice ručně pozastavili, ale zase jej zapomněli znovu spustit a chyběla jim ve statistikách část výletu,“ prohlásil Faifer.

Autopauzu nabízí mobilní aplikace Mapy.cz na platformách Android a iOS od Applu. Stahovat aplikace je možné zde.

Služba Mapy.cz dovoluje svým uživatelům vyhledat atraktivní místa v okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, a to pěšky, na kole i autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím webu a aplikací denně využije 750 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám