Hlavní obsah

Legendární WinAmp končí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WinAmp patřil na přelomu tisíciletí mezi nejpopulárnější multimediální přehrávače. Používaly jej milióny lidí po celém světě. V posledních letech však popularita WinAmpu začala dramaticky klesat, kvůli tomu nyní přehrávač po 15 letech končí.

Foto: archív tvůrců

WinAmp bude možné stahovat do 20. prosince.

Článek

V době největší slávy, v roce 2002, koupila WinAmp společnost AOL od softwarového studia Nullsoft. Přestože se vývojáři snažili v posledních letech neustále posouvat možnosti přehrávače dál, vydali například mobilní verzi pro Android, jeho popularita neustále klesala.

WinAmp se zkrátka neprosadil mezi novými operačními systémy a mobilními zařízeními, které již zpravidla mají vlastní multimediální přehrávače předinstalované, upozornil server The Verge. Proto se nyní tvůrci odhodlali k radikálnímu kroku.

Foto: archív tvůrců

WinAmp se proslavil mimo jiné díky široké škále vyměnitelných skinů.

„Winamp.com a související služby již nebudou od 20. prosince 2013 k dispozici. Stáhněte si nejnovější verzi před tímto datem, poté již WinAmp nebude dostupný. Děkujeme za podporu WinAmpu v posledních 15 letech,“ uvedli zástupci společnosti AOL na svých internetových stránkách.

Jak se tedy zdá, osud jednoho z nejpopulárnějších přehrávačů minulých let je již zpečetěn. Internetem sice okamžitě po oznámení o ukončení podpory začaly kolovat petice nespokojených uživatelů, také se objevily spekulace, že WinAmp by mohl koupit Microsoft, ale záchrana je přesto velmi nepravděpodobná.

Reklama

Výběr článků

Načítám