Hlavní obsah

Jak změnit operační systém Windows Vista na oblíbenější XP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé, kteří mají v počítači systém Windows Vista ve verzi Business nebo Ultimate, mají výchozí pozici k takzvanému downgrade na Windows XP snadnější, protože si spolu s Vistou zakoupili i nárok na „bezplatný“ přestup k nižší verzi Windows.

Článek

Ale zase tak jednoduchý přechod k nižší verzi není. Instalační média Windows XP musí mít uživatelé svá vlastní – například pocházející ze staršího počítače. Microsoft je nedodá.

Menší problém také nastává s aktivací produktu. Dříve použitý produktový klíč ve Windows XP už nelze aktivovat přes internet.

„V takovém případě bude koncový uživatel vyzván, aby zavolal na aktivační linku a pracovníkovi zákaznického servisu svou situaci vysvětlil,“ uvedli zástupci Microsoftu.

Windows XP se ve variantě pro koncové zákazníky přestaly oficiálně prodávat koncem června. Na skladech e-shopů je však systém nadále dostupný.

:. Microsoft pozastavil prodej Windows XP k 30. červnu tohoto roku. foto:Archiv

Microsoft podporuje Windows XP i po ukončení prodeje

Řada lidí se po ukončení prodeje ptá, zda budou mít i nadále zajištěnu podporu této verze systému. Odpovědí je důrazné ano – podpora bude i nadále pokračovat, uklidňuje všechny uživatele Microsoft.

Nedávno Microsoft pro systém Windows XP vydal aktualizaci Service Pack 3, a dle svého vyjádření bude až do dubna 2014 pokračovat ve vydávání dalších aktualizací zabezpečení a důležitých aktualizací i pro tuto verzi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám