Hlavní obsah

Firefox omylem vypnul všechny doplňky. Oprava je již k dispozici

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé internetového prohlížeče Firefox, kteří jsou zvyklí používat různé doplňky, se na konci tohoto týdne potýkali s nemalými problémy. Oblíbený webový browser s logem pandy červené totiž kvůli chybě všechny doplňky vypnul, načež je nebylo možné vůbec používat.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Problémy začaly uživatelé hlásit v průběhu pátku a soboty. Prohlížeč je po prvním spuštění informoval, že doplňky byly zakázány z důvodu neplatných certifikátů.

Ve skutečnosti ale s doplňky žádné problémy nebyly, chyba byla na straně Mozilly, která Firefox vyvíjí. Programátoři proto už v průběhu soboty zjednali nápravu a všechny doplňky znovu zprovoznili.

Změny se projeví automaticky

Pro bezproblémovou funkčnost je vhodné vypnout a opět zapnout Firefox, případně restartovat celý počítač. Pak by již měly být doplňky automaticky povoleny, aniž by musel uživatel cokoliv nastavovat.

„Tato chyba přišla bohužel velmi nevhodně krátce po oznámení zpřísnění pravidel pro zveřejňovaná rozšíření. S novými pravidly ale chyba nesouvisí,“ zdůraznil Michal Stanke ze serveru Mozilla.cz.

Pokud někteří lidé v obavě z neplatných certifikátů doplňky odinstalovali, nezbývá, než je znovu nainstalovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám