Hlavní obsah

Fígl umožňuje při nákupu nejnovějších Windows ušetřit tisíce korun

Novinky, mif

Na pultech tuzemských obchodů se na konci minulého týdne objevil nejnovější operační systém společnosti Microsoft - Windows 8.1. Za základní verzi zákazníci zaplatí necelé tři tisíce korun, vybavenější varianta Pro pak vyjde už na více než 6000 Kč. Fígl však umožňuje při nákupu ušetřit klidně i polovinu nákladů.

Foto: Zboží.cz

Cenově zvýhodněný upgrade na Windows 8 ze starších XPček, Vist a sedmiček nabízejí stále ještě téměř dvě desítky obchodů.

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, mají totiž téměř dvě desítky prodejců v nabídce ještě cenově zvýhodněný upgrade na Windows 8 ze starších XPček, Vist a sedmiček. Ten se nabízí už od loňského uvedení osmiček na trh.

Balík s touto verzí operačního systému je možné zakoupit od 2090 Kč. Jedná se přitom o dražší variantu Pro, která disponuje více funkcemi. S upgradem je pak možné stáhnout nejnovější Windows 8.1 jako aktualizaci úplně zadarmo. Jedinou podmínkou pro uplatnění nižší ceny je nutnost vlastnit některou z posledních tří generací operačního systému od Microsoftu.

Foto: mif, Novinky

Majitelé osmiček mohou Windows 8.1 stahovat prostřednictvím internetového obchodu Microsoftu.

V obchodech je možné narazit také na nabídky Windows 8.1 s cenou okolo dvou tisíc korun. Jedná se však o takzvané OEM licence, které jsou prodejné pouze s novým počítačem nebo notebookem. Na rozdíl od upgrade packu je tedy není možné na staré stroje vzhledem k licenčním podmínkám legálně nainstalovat.

Co nabízí Windows 8.1

Jednou z největších změn, po které volali uživatelé již od loňského uvedení osmiček na trh, je návrat tlačítka Start na systémovou lištu. To však nebude spouštět klasickou nabídku jako u Windows 7, ale pouze přepínat na rozhraní Metro, jak je vidět na videu výše.

Ukázka Windows 8.1 Video: Microsoft

Nové je i vyhledávání, vše je dostupné v grafické podobě z jediného okna. Uživatelé v tomto stavu mohou hledat fotky, hudbu, programy i další soubory. Snadnější je úprava úvodní obrazovky a vůbec poprvé je na ní možné otevřít až čtyři aplikace najednou vedle sebe.

Microsoft zapracoval u Windows 8.1 také na propojení některých aplikací se samotným systémem. Například Skype tak bude možné spustit rovnou ze zamykací obrazovky, a to i bez nutnosti přihlásit se.

Majitelé osmiček - a tedy i upgrade packu - mohou Windows 8.1 stahovat prostřednictvím internetového obchodu Microsoftu, který je v operačním systému integrován. Velikost updatu je 3,62 GB.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft pohřbí Windows XP za půl roku

Už za šest měsíců společnost Microsoft definitivně ukončí podporu Windows XP. Přestože byl tento operační systém uveden na trh už v roce 2001, těší se stále...

Microsoft vydal Windows 8.1

Společnost Microsoft ve čtvrtek vydala velkou aktualizaci Windows 8.1. Majitelé osmiček mohou balík vylepšení a oprav stahovat zdarma. Nový operační systém se...

Výběr článků

Načítám