Hlavní obsah

Dekodér ironie má tajné službě pomoci při sledování sociálních sítí

Americká Tajná služba (SS) hodlá efektivněji monitorovat sociální sítě. Podle deníku The Washington Post vypsala instituce určená k ochraně prezidenta a národní ekonomiky veřejnou soutěž na dodavatele programu, který by jí při monitoringu Twitteru a dalších sítí pomohl rozpoznat ironická vyjádření a sarkasmy.

Foto: twitter.com

Twitter

Článek

Tajná instituce řízená ministerstvem financí podle listu sleduje komunikaci na sociálních sítích dlouhodobě, neshledává však svou činnost dostatečně efektivní a rozhodla se opatřit si nový program splňující řadu požadavků. Kromě toho, aby byl schopen rozeznat ironii například v souvislosti s osobou prezidenta Baracka Obamy, má umět rovněž rozpoznat vlivné osoby na Twitteru a dalších sítích, aby se na sledování jejich myšlenek mohla služba zaměřit.

Ve Spojených státech přitom loni vyvolalo skandál Snowdenovo odhalení existence tajného programu, jehož prostřednictvím Národní agentura pro bezpečnost (NSA) monitoruje internetovou komunikaci Američanů. Debata o přísnější kontrole tajných služeb letos vedla k omezení pravomocí NSA ve shromažďování záznamů o telefonátech.

Jaký má být účel efektivnějšího sledování komunikace na sociálních sítích ze strany SS, to její mluvčí Ed Donovan médiím neupřesnil. Agentura pouze odkázala na cíl své existence, kterým je "zachování integrity ekonomiky a ochrana vůdců země a státních návštěv ze zahraničí".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám