Hlavní obsah

Chrome má desítky bezpečnostních chyb. Některé jsou velmi vážné

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než tři desítky chyb byly objeveny v oblíbeném webovém prohlížeči Chrome. Nejnovější verze tohoto browseru je však všechny opravuje. Vzhledem k tomu, že některé z objevených trhlin jsou vážné, neměli by uživatelé s instalací aktualizace otálet.

Foto: Novinky

Webový prohlížeč Chrome

Článek

Nová verze prohlížeče s pořadovým číslem 55 opravuje celkem 36 bezpečnostních trhlin. Z nich 11 je přitom označeno nálepkou „vysoce závažné“.

To jinými slovy znamená, že je počítačoví piráti mohou zneužít k tomu, aby do počítače propašovali prakticky libovolný škodlivý kód. Stejně tak ale mohou přistupovat k nastavení napadeného stroje či uloženým datům na pevném disku.

Teoreticky mohou počítačoví piráti zneužít také některé trhliny, které mají nálepku „důležité“. U nich se nicméně nepředpokládá, že by v praxi došlo k jejich masivnímu zneužívání, jako je tomu u vysoce závažných bezpečnostních nedostatků.

Zlepšení funkčnosti

Zbylé aktualizace pak slouží především ke zlepšení funkčnosti jednotlivých součástí internetového prohlížeče. Tyto důležité záplaty by tedy neměly pro uživatele představovat žádné velké bezpečnostní riziko.

S instalací aktualizace Chromu by s ohledem na možná rizika neměli uživatelé otálet. Stahovat opravy je možné prostřednictvím automatických aktualizací.

Nainstalovat aktualizaci manuálně je možné prostřednictvím nápovědy, konkrétně v části „O aplikaci Chrome“. Po rozkliknutí této nabídky se uživateli automaticky nabídne instalace nejnovější verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám