Hlavní obsah

Apple ukáže nové operační systémy. Vstupenka na akci stojí 40 000 Kč

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdy se ukáže nová verze operačního systému iOS pro iPhony? A kdy desktopová obdoba pro počítače Mac? V pondělí 5. června večer. Přesně tehdy totiž odstartuje Worldwide Developers Conference (WWDC), tedy akce, na které zástupci společnosti Apple pravidelně ukazují softwarové novinky.

Foto: Mike Segar, Reuters

Logo Applu

Článek

O přesném konání akce informovali zástupci na svých internetových stránkách.

Stejně jako v minulých ročnících zde bude hrát přim software. Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad, se očekává také nová platforma macOS pro stolní počítače a notebooky.

A co hardware?

Vedení amerického počítačového gigantu se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy pro televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Na některých zahraničních webech se objevují již tradičně spekulace o tom, že na akci budou k vidění také hardwarové novinky, například nové iPady a iPhony. To se ale v minulosti zatím nikdy nepotvrdilo.

Zda se nějakého nového hardwaru skutečně dočkáme, bude jasné až 5. června, kdy celá akce zaměřená na vývojáře startuje. Pravděpodobnější je však scénář, že se hardwarové novinky ukážou na další tiskovce během podzimu.

Sluší se připomenout, že pro běžné smrtelníky bude nejdůležitější zahajovací tiskovka, na které budou odhaleny právě nové operační systémy a jejich funkce. Celá akce nicméně pokračuje až do středy 7. června, kdy se budou hlavní představitelé Applu věnovat jednotlivým vývojářům, kteří na akci dorazí.

Bez zajímavosti není ani to, že třídenní vstupenka případné zájemce vyjde na baťovských 1599 dolarů, tedy v přepočtu více než 40 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám