Hlavní obsah

Microsoftu roste konkurence. Salesforce.com za miliardy koupí Tableau

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americká softwarová společnost Salesforce.com se dohodla, že za 15,3 miliardy dolarů (zhruba 346 miliard Kč) koupí firmu Tableau Software, která se zabývá systémy pro analýzu dat. Jde o největší akvizici v historii Salesforce.com, informovala agentura Reuters. Salesforce.com tak bude moci zintenzivnit boj s další americkou společností Microsoft.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Logo softwarové společnosti Salesforce.com

Článek

Salesforce.com se soustředí na software a služby v oblasti řízení vztahů se zákazníky. Dohodnutá akvizice podle firmy nabídne klientům nové způsoby analýzy dat, což je segment, kde se angažuje například i Microsoft, Google nebo Amazon. Převzetí se uskuteční prostřednictvím výměny akcií, dokončení transakce se očekává ve třetím čtvrtletí.

Akcionáři společnosti Tableau podle dohody obdrží za každou svou akcii 1,103 akcie Salesforce.com. Kupní cena tak zahrnuje prémii 42 procent k páteční závěrečné ceně akcií Tableau na burze.

Tableau po dokončení transakce zůstane samostatným podnikem, v jehož čele bude i nadále stát současný generální ředitel Adam Selipsky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám