Hlavní obsah

Ve Facebook Messengeru je možné mazat zprávy. Ale jen 10 minut

Novinky, mif

Alespoň občas se překlikne každý. Není tedy žádný problém odeslat někomu zprávu, kterou jste vůbec nechtěli. Na Facebook Messengeru však nově přibyla možnost chybně odeslané zprávy smazat, a to i u příjemce. Uživatelé ale na to mají pouze deset minut.

Foto: archív tvůrců

Ukázka nové funkcionality ve Facebook Messengeru

Článek

Facebook sliboval zavedení nové funkcionality už v polovině loňského roku, na klasické počítače i mobilní přístroje s operačními systémy Android a iOS však přichází až nyní.

Uživatel může tímto způsobem odstranit zprávy, fotky či videa z doručených zpráv. Při kliknutí na tlačítko Odstranit se systém uživatele nově zeptá, zda chce zprávu odstranit pouze na svém zařízení, nebo také v konverzaci u příjemců.

Po chvíli nabídka zmizí

Jediné, na co je potřeba myslet, je limit 10 minut. Po uplynutí této lhůty již není možné zprávy u přátel odstranit.

Po smazání v konverzaci zůstane pouze hláška: „Tato zpráva byla odstraněna.“ Příjemci se tedy v každém případě dozvědí, že jim uživatel něco odeslal, pouze již neuvidí obsah. Stejnou funkcionalitu Facebook nabízí také u programu WhatsApp.

Facebook nicméně avizoval, že funkci bude v Messengeru zapínat postupně. Je tedy možné, že se nová vychytávka objeví u některých uživatelských profilů klidně i s několikadenním zpožděním.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám