Facebook sliboval zavedení nové funkcionality už v polovině loňského roku, na klasické počítače i mobilní přístroje s operačními systémy Android a iOS však přichází až nyní.

Uživatel může tímto způsobem odstranit zprávy, fotky či videa z doručených zpráv. Při kliknutí na tlačítko Odstranit se systém uživatele nově zeptá, zda chce zprávu odstranit pouze na svém zařízení, nebo také v konverzaci u příjemců.

Po chvíli nabídka zmizí

Jediné, na co je potřeba myslet, je limit 10 minut. Po uplynutí této lhůty již není možné zprávy u přátel odstranit.

Po smazání v konverzaci zůstane pouze hláška: „Tato zpráva byla odstraněna.“ Příjemci se tedy v každém případě dozvědí, že jim uživatel něco odeslal, pouze již neuvidí obsah. Stejnou funkcionalitu Facebook nabízí také u programu WhatsApp.

Facebook nicméně avizoval, že funkci bude v Messengeru zapínat postupně. Je tedy možné, že se nová vychytávka objeví u některých uživatelských profilů klidně i s několikadenním zpožděním.

Může se vám hodit na Zboží.cz: