Hlavní obsah

Microsoft vydal velkou aktualizaci Windows 10

Novinky, mif

Společnost Microsoft oficiálně vydala v noci na středu očekávanou podzimní aktualizaci desítek. Novinka zvaná Windows 10 October 2018 Update přináší několik nových funkcí a vylepšení. Stahovat aktualizační balík je možné již tradičně zadarmo.

Foto: archív tvůrců

Windows 10 (ilustrační foto)

Článek

Operační systém Windows 10 je nainstalovaný na stovkách miliónů počítačů. Právě proto bude americký softwarový gigant uvolňovat aktualizaci pro jednotlivá zařízení postupně.

Nejprve aktualizaci dostanou prostřednictvím služby Windows Update zařízení testovaná partnery amerického softwarového gigantu, dále pak stroje, u nichž se vývojáři domnívali, že vše proběhne bezproblémově. Teprve v dalším kroku až zbývající zařízení, což může klidně trvat i několik týdnů.

Důvod takto opatrného přístupu je prostý. Například u předchozí aktualizace se totiž ukázalo, že update může na některých strojích způsobit problémy. Někteří uživatelé si stěžovali, že při používání internetového prohlížeče Chrome nebo při aktivování virtuální asistentky Cortany jim počítače zamrzají. [celá zpráva]

Spíše drobná vylepšení

Aktualizaci si nicméně mohou uživatelé stáhnout i sami rovnou, bez čekání. Stačí ze stránek Microsoftu stáhnout nástroj zvaný Pomocník s aktualizací Windows 10. Ten stáhne nejnovější verzi desítek okamžitě, pokud to systémové prostředky sestavy dovolí.

V našem dřívějším článku se dozvíte jak na to. [celá zpráva]

Windows 10 October 2018 Update přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – například chytřejší kopírování souborů či lepší vyhledávání. Stejně tak páni inženýři v Microsoftu zapracovali na propojení PC s mobilem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám