Hlavní obsah

Nové funkce a vylepšení táhnou. Aktualizaci desítek si nainstalovala většina uživatelů

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na osmi z deseti počítačů, na kterých běží operační systém Windows 10, je již nainstalovaný velký balík vylepšení, známý jako April 2018 Update. Jde tedy o jednu z nejpopulárnějších aktualizací v celé historii Microsoftu. Informovala o tom analytická společnost AdDuplex.

Foto: archív tvůrců

Aktualizace přináší celou řadu nových funkcí.

Článek

Nejnovější verze desítek, tedy včetně April 2018 Updatu, je nainstalovaná na 78,1 % počítačů. Starší aktualizace Fall Creators Update z loňského podzimu pak běží stále ještě na 15,7 % strojů, o zbylá procenta se pak dělí starší edice Windows 10.

Zarážející je především tempo, jakým jsou nejnovější aktualizace instalovány. Dosáhnout téměř 80 % mety se totiž Microsoftu podařilo prakticky za pouhé dva měsíce, což je dvakrát rychleji než u podzimní aktualizace.

Vydání aktualizace přitom doprovázela řada problémů, kdy docházelo k restartům a pádům operačního systému. Očekávalo se tedy, že zájem lidí bude nižší.

Drobná vylepšení, která usnadní život

Nicméně nabídka nových funkcí, které aktualizace přináší, evidentně udělala své. A to i přesto, že April 2018 Update přináší spíše drobnější vylepšení. Ta nicméně dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – platí to například u omylem zavřených dokumentů, které díky časové ose otevřete, kdykoliv si budete přát.

Celkově jednotlivá dílčí vylepšení přispívají k lepší funkčnosti desítek a například i spolupráci napříč platformami, nejnovější verze Windows 10 totiž dokáže vcelku obstojně spolupracovat i s chytrými telefony a počítačovými tablety.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám