Hlavní obsah

Facebook Messenger postihl celosvětový výpadek

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu z nejpopulárnějších aplikací pro on-line komunikaci Messenger postihl ve středu celosvětový výpadek. Uživatelé této služby, kterou provozuje společnost Facebook, tak více než dvě hodiny nemohli odesílat ani přijímat zprávy. Stejně tak nebylo možné přes Messenger telefonovat.

Foto: archív tvůrců

Ukázka aplikace Facebook Messenger Lite

Článek

Ještě okolo 8. hodiny večer aplikace Facebook Messenger fungovala bez jakýchkoliv problémů. Krátce po 9. hodině se však odeslané zprávy hlásily jako nedoručené, přestože jednotlivé kontakty se v programu normálně zobrazovaly. Volat jim ale nebylo možné.

Foto: Down Detector

Nedostupnost aplikace Facebook Messenger podle serveru Down Detector.

Problém se přitom netýkal pouze českých uživatelů, ale byl globálního charakteru. Webová stránka Down Detector, na které uživatelé pravidelně hlásí výpadky služeb, zaznamenala tisíce hlášení o nefunkčnosti služby. A to z Evropy i USA.

Několik hlášení na nefunkčnost stránek přišlo i z Asie, ale je jich výrazně méně než v případě zbytku světa. To může být nicméně dáno velkým časovým posunem, uvedl server Independent.

Co výpadek způsobilo? Zatím se neví

Ještě před půlnocí se však evidentně podařilo problém vyřešit alespoň částečně. Na výpadky si stěžovaly už jen desítky lidí, a to především ze zahraničí.

Facebook, který aplikaci Messenger provozuje, se zatím k problémům oficiálně nevyjádřil. V tuto chvíli tak není jasné, zda jde o útok hackerů, nebo technický problém.

Facebook Messenger používá aktivně na celém světě více než miliarda lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám