Hlavní obsah

Nová verze iOS opravuje hromadu chyb. A přidává drobná vylepšení

Novinky, rim

Bez nadsázky hromadu chyb opravuje nová verze operačního systému iOS od společnosti Apple, kterou používají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad. Aktualizace zároveň přináší také řadu vylepšení, jak informovali zástupci amerického počítačového gigantu.

Foto: archív tvůrců

Operační systém iOS 11

Článek

Opraveny nebyly v iOS 11.2 žádné kritické bezpečnostní trhliny ale chyby, které spíše uživatelům znepříjemňovaly život, neboť zařízení se v některých situacích nechovalo korektně.

Jedna z oprav se týká aplikace Mail. Chyba způsobovala zdánlivé hledání nových zpráv i po dokončení stahování. Opraven byl v rámci aktualizace také problém, v jehož důsledku mohlo v Exchange účtech docházet k znovuobjevení smazaných oznámení Mailu.

Zlobit mohl fotoaparát i kalendář

Po instalaci aktualizace už také nedochází k otevření Nastavení jako prázdné obrazovky a vyřešeny byly také problémy, které mohly bránit otevření zobrazení Dnes nebo Fotoaparátu gestem přejetí na zamknuté obrazovce či zobrazení ovládacích prvků aplikace Hudba na zamknuté obrazovce.

Vyřešena bylo také nesprávné uspořádání ikon aplikací na ploše. Nově se už také nestane, že aplikace Najít iPhone občas nezobrazí mapu. Trápit uživatele nebude už ani problém, který mohl bránit ve smazání posledních fotografií při překročení kvóty úložiště na iCloudu.

Opravena byla chyba ve Zprávách, v jejímž důsledku mohla klávesnice překrývat nejnovější zprávu. Stejně tak problém v Kalkulačce, kvůli kterému mohlo rychlé zadávání čísel vést k nesprávným výsledkům.

Vývojářům společnosti Apple se podařilo také vyřešit problém s pomalou odezvou klávesnice. Zlepšena byla stabilita VoiceOveru ve Zprávách, Nastavení, App Storu a Hudbě, ale například i samotné aplikace Kalendář.

Drobná vylepšení

Operační systém iOS 11.2 přináší ale zároveň i celou řadu vylepšení. Přibyla například podpora rychlejšího bezdrátového nabíjení pro iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X pomocí kompatibilních příslušenství od nezávislých výrobců.

Uživatelé mohou také využívat tři nové živé tapety pro iPhone X. Přibyla podpora automatického přechodu na další epizodu téhož podcastu v aplikaci Podcasty. K dispozici je také nový datový typ HealthKitu pro překonanou vzdálenost ve sjezdových zimních sportech.

Operační systém iOS 11.2 je možné stahovat do počítačových tabletů iPad, chytrých telefonů iPhone a multimediálních přehrávačů iPod. A to prostřednictvím automatických aktualizací v podporovaných přístrojích, případně pomocí programu iTunes v počítači.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám