Hlavní obsah

Microsoft příští týden přidá nové funkce do Windows 10

Novinky, rim

Už příští týden má vyjít očekávaná velká aktualizace Windows 10. Vůbec poprvé v historii amerického softwarového gigantu dostane jeden operační systém dva balíky vylepšení a nových funkcí během jediného roku.

Foto: mif, Novinky

Windows 10

Článek

Doposud Microsoft vydával maximálně jednu velkou aktualizaci Windows ročně. Spíše však byla frekvence přinášení novinek ještě delší, balík vylepšení přinášel tento kolos klidně jen jednou za dva či tři roky.

S příchodem desítek se však situace evidentně mění. Už příští týden v úterý budou totiž uživatelé moci stahovat zdarma aktualizaci zvanou Fall Creators Update. Ta přichází pouhých pár měsíců poté, co byl vydán Creators Update – ten přinesl nové funkce letos na jaře.

Člověk bude moci začít pracovat na jednom počítači a v případě potřeby dokončit všechny úkony na úplně jiném stroji.

V obou případech se dá název přeložit jako aktualizace pro kreativce. A je to pravděpodobně nejvýstižnější pojmenování, které mohl americký softwarový gigant použít. Nové funkce totiž cílí právě na kreativní uživatele.

V případě podzimní aktualizace jsou již nyní známé některá vylepšení, která desítky dostanou. Uživatelské účty na různých zařízeních budou propojené. Takže člověk bude moci začít pracovat na jednom počítači a v případě potřeby dokončit všechny úkony na úplně jiném stroji. Zajímavě vypadá také časová osa, která dovolí uživatelům „vrátit se v čase“, aby mohli zjistit, na čem pracovali před dvěma hodinami nebo klidně i před dvěma měsíci.

Brýle pro smíšenou realitu

Nová verze desítek také připraví počítače na příchod systémů pro smíšenou realitu. Jde o speciální helmy, které vypadají jako lyžařské brýle, které však nejsou průhledné. Speciální headset je vybaven 360° kamerami, které dovedou zachytit skutečné předměty a prostor, ve kterém se uživatel nachází, a následně je zakreslit do virtuálního světa.

Uživatel je tak s pomocí smíšené reality schopen vnímat například stůl či židli, pouze tyto reálné objekty vidí vykreslené digitálně přímo v helmě. A přesně takové helmy by se měly ještě před Vánocemi objevit na pultech obchodů.

Jaká vylepšení přinesl jarní Creators Update si můžete připomenout v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám