Hlavní obsah

Nová verze Firefoxu slibuje absolutní soukromí při surfování na webu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla vydala novou verzi Firefoxu, která se zaměřuje na co možná nejanonymnější surfování na internetu. Novinka se jmenuje Focus a je nyní k dispozici pro operační systém Android, již nějakou dobu ji nicméně mohou stahovat také majitelé chytrých telefonů a počítačových tabletů s logem nakousnutého jablka.

Foto: archív tvůrců

Firefox Focus

Článek

Focus je určen výhradně pro mobilní zařízení a od mobilního Firefoxu se velmi liší. „Nehodí se na běžné prohlížení, ale spíše na stránky, u nichž nechcete, aby někdo věděl, že je navštěvujete,“ uvedl Michal Vašíček ze serveru Mozilla.cz.

„Má tak k dispozici jedno tlačítko, kterým lze smazat data o současném prohlížení, a také zabudované blokování prvků, které vás mohou na internetu sledovat,“ doplnil Vašíček.

Foto: archív tvůrců

Firefox Focus

Cílem tvůrců je udržet Focus co možná nejjednodušší a nejpřehlednější. Právě kvůli tomu například nenabízí možnost mít otevřeno více panelů najednou, stejně tak není možné instalovat doplňky. Díky tomu se prakticky eliminuje riziko, že nějaký doplněk naruší soukromí uživatele.

Jak je z řádků výše patrné, Focus se hodí především jako doplněk ke klasickému mobilnímu browseru. Uživatel jej bude využívat jednoduše ve chvíli, kdy bude chtít surfovat na stránkách, u nichž bude mít obavy, že by se uložily do historie nebo ohrozily jeho soukromí.

Stahovat novou verzi Firefoxu je možné prostřednictvím odkazů níže:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám