Hlavní obsah

Windows 10 letos dostanou dvě velká vylepšení

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě velké softwarové aktualizace pro operační systém Windows 10 si připravila na letošní rok společnost Microsoft. Zatímco o té první toho víme už poměrně hodně, druhá je opředená rouškou tajemství.

Foto: mif, Novinky

Operační systém Windows 10 (ilustrační foto)

Článek

Zástupci amerického softwarového gigantu již dříve oznámili příchod updatu zvaného Creators update. Ten by měl přijít už v dubnu. [celá zpráva]

Server Ars Technica však nyní získal přístup k plánům Microsoftu, ze kterých jednoznačně vyplývá, že ještě v průběhu letošního roku by měla být pro desítky vydána jedna další velká aktualizace. Přesné datum sice uvedeno nebylo, z plánů je však patrné, že by update měl být uvolněn během letošního podzimu.

Jaké nové vychytávky Windows 10 dostanou díky druhé aktualizaci, zatím není známo. Microsoft drží všechny detaily pod pokličkou.

Nové kreativní funkce

O první aktualizaci zvané Creators update toho víme poměrně dost. Jak již samotný název napovídá, americký softwarový gigant se s tímto updatem zaměří v desítkách především na kreativní funkce.

Americký softwarový gigant se s novou aktualizací zaměří především na dovednosti operačního systému Windows 10 v oblasti 3D technologií. Například malování bude přepracováno tak, aby v něm bylo možné snadno vytvářet trojrozměrné objekty. Kreativních nástrojů ale bude samozřejmě k dispozici daleko více.

„Vytváříme Windows pro každého z nás a umožňujeme lidem zažít výpočetní techniku novými způsoby," prohlásil již dříve k nové aktualizaci generální ředitel Microsoftu Satya Nadella.

Nezapomnělo se ani na hráče

Pozornost byla v aktualizaci věnována také hráčům. Své zápolení s protivníky budou moci například uživatelé snadno streamovat na internet. Jednoduše by mělo být možné vytvářet turnaje, a to doslova na pár kliknutí.

Turnaje bude možné vytvářet prostřednictvím funkce Arena. V ní si uživatelé nastaví vlastní pravidla a určí, kdo přesně může hrát.

Sluší se připomenout, že podobné vychytávky nebudou určeny pouze pro stolní počítače s Windows 10. Stejný operační systém totiž využívá také televizní konzole Xbox One, která tedy logicky vylepšení dostane také.

To jinými slovy znamená, že změřit síly v turnajích spolu budou moci majitelé klasických počítačů i herních systémů určených k televizi – tedy zmiňovaného Xboxu.

Creators update by měl vyjít už příští měsíc. Stejně jako u minulých velkých updatů jej pravděpodobně americký softwarový gigant nabídne ke stažení zadarmo.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám