Hlavní obsah

Největší tiskovka Applu se bude konat v polovině června

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple oficiálně potvrdila datum své vývojářské konference WorldWide Developer Conference (WWDC), která by se měla točit ohledně novinek v operačních systémech pro chytré telefony, tablety i klasické počítače. Uskuteční se v polovině června.

Foto: Apple

Pozvánka na WWDC 2016

Článek

Většina tiskových konferencí společnosti Apple, na kterých je odhalována nová elektronika, trvá sotva pár hodin. Proti tomu ta největší – WWDC – probíhá několik dní. Letos odstartuje v pondělí 13. června a bude pokračovat až do pátku 17. června, tedy prakticky celý týden.

Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad, se očekává také nová platforma Mac OS X pro stolní počítače a notebooky. Mimochodem právě druhý zmiňovaný systém by měl změnit název – nově se bude jmenovat macOS.

Apple se tak pravděpodobně bude snažit sjednotit názvy svých systémů, aby bylo na první pohled zřejmé, že patří pod jednoho výrobce. Přece jen se nové jméno macOS podobá názvu iOS daleko více než starší Mac OS X.

Systémy pro chytré hodinky a televizní systémy

Vedení amerického počítačového gigantu se pravděpodobně zaměří na tiskovce také na platformy televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

Na některých zahraničních webech se objevují již tradičně spekulace o tom, že na akci budou k vidění také hardwarové novinky, například nové iPady a iPhony. To se ale v minulosti zatím nikdy nepotvrdilo, červnová konference je zkrátka určena softwarovým novinkám.

Co přinesla loňská konference WWDC – tedy bližší informace o operačním systému Mac OS X El Capitan a platformě iOS 9 můžete dohledat v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám