Hlavní obsah

Virtuální asistentka Siri se naučí nové jazyky. Čeština ale mezi nimi chybí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se chystá v průběhu několika nadcházejících týdnů vydat aktualizaci mobilního operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone i počítačové tablety iPad. Jeho součástí má být i vylepšená verze virtuální asistentky Siri – ta se především naučila komunikovat v nových jazycích.

Asistentka Siri v akciVideo: Apple

 
Článek

Siri dokáže v současnosti s uživateli komunikovat anglicky, německy a francouzsky. Aktualizace by měla navíc přidat ruštinu, dánštinu, holandštinu, portugalštinu, švédštinu, thajštinu a turečtinu.

Čeština tedy mezi podporovanými jazyky stále chybí. Fakt, že se nově v nabídce objevují další evropské jazyky, nahrává spekulacím, že v budoucnu uvede americký počítačový gigant i mutaci pro tuzemské uživatele.

Siri se objevila v roce 2011 s iPhonem 4S. Tehdy jí bylo možné jednoduše nadiktovat vzkaz nebo se jí zeptat na aktuální dopravní informace. A to vše pouze hlasovými povely.

S příchodem operačního systému iOS 7 se virtuální asistentka od Applu dočkala řady vylepšení. Dostala nový mužský i ženský hlas a naučila se ovládat i některé funkce telefonu. Hlasem je tak možné například regulovat podsvícení displeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám