Hlavní obsah

Firefox se radikálně změnil

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla uvolnila ke stažení finální verzi nového Firefoxu s pořadovým číslem 29. Ta zaujme především zcela novým designem nazývaným Australis, který jeden z nejpopulárnějších internetových prohlížečů dnešní doby změnil k nepoznání.

BEZ KOMENTÁŘE: Nové rozhraní Firefoxu nazývané Australis pro Mac OS XVideo: Mozilla

 
Článek

„Mozilla uvolnila dlouho připravovaný Firefox 29, který přináší úpravy grafického rozhraní, přepracovaný dialog pro přizpůsobení aplikace či novou synchronizaci uživatelských dat přes Firefox Account,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Změny jsou patrné na první pohled. Jednou z nejvýraznějších je přesunutí hlavní nabídky z levého horního rohu na pravou stranu lišty, zcela zmizelo oranžové logo Firefox. Nový je také vzhled jednotlivých panelů s internetovými stránkami, jejichž zaoblený tvar působí v horní liště moderněji.

Foto: Mozilla

Firefox 29

Rychlejší chod, lepší přizpůsobitelnost

Některým uživatelům možná přijde vzhled Firefoxu 29 povědomý. A skutečně se nemýlí, kvůli změnám se tento internetový prohlížeč s logem ohnivé lišky až náramně podobá konkurenčnímu Chromu.

Novinka však nepřináší pouhou změnu vzhledu, vývojáři zapracovali také na přizpůsobitelnosti prohlížeče a odezvě programu. Vylepšena byla také práce s pluginy. „Nově se v případě, kdy je stránka vyžaduje, zobrazuje informační lišta v horní části stránky podobně, jako když není vyžadován zásuvný modul dostupný,“ podotkl Cvrček.

Foto: Novinky

Aktuální generace Firefoxu

Automatická aktualizace nové verze

„Firefox 29 je nabízen v rámci automatických aktualizací či si jej můžete volně stáhnout. Můžete si též nainstalovat rozšíření Classic Theme Restorer, pokud vám něco z nové podoby Firefoxu nevyhovuje,“ uzavřel Cvrček.

Právě rozšíření Classic Theme Restorer totiž dokáže vrátit původní vzhled Firefoxu, aniž by uživatelé přišli o další vylepšení 29. verze.

Australis byl odhalen už v polovině loňského roku. Součástí Firefoxu mělo být rozhraní už v lednu, ale kvůli dolaďování se vše zdrželo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám