Hlavní obsah

Mozilla vydala 15. generaci Firefoxu

Novinky, zgl

Společnost Mozilla uvolnila ke stažení patnáctou generaci internetového prohlížeče Firefox. Ten přináší několik šikovných vylepšení, jako jsou například automatické aktualizace na pozadí či redukce problémů s pamětí u nainstalovaných rozšíření prohlížeče.

Foto: Novinky

Firefox 15

Článek

„Asi nejčastěji diskutovanou a nejvíce očekávanou novinkou je výrazná redukce problémů s pamětí u rozšíření. Není asi překvapivá informace, že kvalita rozšíření je různá. Lze narazit na rozšíření velmi slušně napsaná, ale i na ta, která dokážou nepřímo nadělat slušnou paseku,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

„Týká se to zejména rozšíření třetích stran, která nejsou dostupná skrze oficiální katalog rozšíření Doplňky Mozilly, kde je každá jejich aktualizace kontrolována a lze tak zamítnout zveřejnění nejednoho problematického doplňku. Bohužel, u rozšíření mimo katalog lze tak maximálně doplněk zablokovat, což je však řešení až pro situaci, kdy se projeví problémy u uživatelů,“ konstatoval Cvrček.

Novinka čeká také na webové vývojáře. „Responzivní design je nástroj, pomocí kterého si lze snadno vyzkoušet vzhled navrženého webu v různých rozlišeních přímo uvnitř okna prohlížeče,“ doplnil Cvrček.

Stahovat Firefox 15 je možné na těchto internetových stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám