Hlavní obsah

Mozilla chystá speciální verzi Firefoxu pro iPad

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový prohlížeč Firefox, za kterým stojí společnost Mozilla, se před koncem loňského roku objevil na počítačových tabletech s operačním systémem Android. Nyní se vývojáři soustředí na platformu iOS společnosti Apple, kterou využívá mimo jiné iPad.

Foto: David Ryneš, Novinky

Článek

Ukázka nového prohlížeče byla předvedena na konci minulého týdne. „Nese název Junior, což je patrně jen pracovní označení. S Firefoxem jako takovým nemá prakticky nic společného, dokonce ani renderovací jádro Gecko, které z důvodů omezení ze strany Applu není možné umístit do AppStore. Na místo toho tedy využívá výchozí renderovací jádro, které je umístěno v iOS,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Kdy by měl být nový prohlížeč pro iPad ke stažení ve finální verzi, zatím zástupci Mozilly neprozradili. Lze ale předpokládat, že by to mohlo být ještě v průběhu letošního roku.

Mozilla také v současné době usilovně pracuje na vlastním mobilním operačním systému nazývaném Boot to Gecko (B2G), který je postaven na technologii HTML5. S ním by firma mohla konkurovat zavedeným platformám. Především tedy Apple iOS, Androidu od Googlu a Microsoft Windows Phone. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám