Hlavní obsah

Tvůrci Firefoxu otevřeli internetový obchod s aplikacemi, je ale jen pro vyvolené

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla, která je známá především jako tvůrce internetového prohlížeče Firefox, otevřela vlastní internetový obchod s názvem Mozilla Marketplace. Ten však zatím běží pouze v testovacím provozu a přístup k němu mají pouze vyvolení jedinci s pozvánkou.

Článek

V obchodě je podle serveru Engadget k mání už více než stovka nejrůznějších webových aplikací, které mohou běžet na platformách Windows a Mac OS X. V budoucnu se počítá i s podporou operačního systému Linux.

Otevření obchodu pro širokou veřejnost je plánováno ještě na letošní rok. Ti, kteří získali ke vstupu do obchodu pozvánku, mohou Mozilla Marketplace vyzkoušet pouze v nejnovější verzi Firefoxu s pořadovým číslem 16. Ta je zatím k dispozici pouze ve vývojové verzi.

Řada vývojářů věří, že moderní webové aplikace, které běží jen s pomocí internetového prohlížeče, by v budoucnu mohly plnohodnotně nahradit nynější desktopové programy. Vlastní internetový obchod s aplikacemi má například i prohlížeč Chrome.

Reklama

Výběr článků

Načítám