Hlavní obsah

Zájem o nejvýkonnější herní mobil je obrovský. A to se ještě ani neprodává

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus se nedávno pochlubila nejvýkonnějším herním smartphonem ROG Phone II, který jako první na světě ponese nový čipset Snapdragon 855+. V Číně už je tato zajímavá novinka k mání v rámci předobjednávek. A zájem je tak obrovský, že patrně překvapil i samotného výrobce. Upozornil na to server GSM Arena.

Asus ROG Phone IIVideo: archív výrobce

 
Článek

ROG Phone II je velmi čerstvým zbožím, u kterého se zatím neví ani to, kdy se začne přesně prodávat v Evropě a kolik bude v našich končinách stát.

V Číně se však podle serveru GSM Arena nabízí v rámci předobjednávky s tím, že samotné prodeje začnou co nevidět. A zájem o novinku je opravdu obrovský, doposud se registrovalo k závazné koupi 1,6 milionu lidí.

Foto: archív výrobce

ROG Phone II

Sluší se podotknout, že v nejlidnatější zemi světa se novinka nabízí za velmi atraktivní cenovku – za 4000 čínských jüanů, což odpovídá zhruba 14 000 Kč. To platí v případě základního provedení, kolik bude stát verze s větší pamětí, zatím není jasné.

V Česku se ale patrně druhá generace herního smartphonu od společnosti Asus bude nabízet citelně dráž – k uvedené částce je totiž nutné připočítat daň i náklady na dovoz. Není tedy vyloučeno, že se nakonec prodejní cena vyhoupne až nad hranici 20 000 Kč, byť to zatím výrobce oficiálně nepotvrdil.

Špičkový výkon, OLED displej

Jedním z největších lákadel modelu ROG Phone II je špičkový výkon. Srdcem telefonu je osmijádrový čip Snapdragon 855+, který se skládá z jednoho výkonného jádra Kryo 485 taktovaného na 2,96 GHz, tří podpůrných jader Cortex A76 s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader Cortex-A55 taktovaných na 1,8 GHz.

Foto: archív výrobce

ROG Phone II

Základní varianta má k dispozici 8 GB operační paměti a 128GB úložiště, v prodeji se nicméně objeví také výkonnější verze s 12GB pamětí a 512GB úložným prostorem. Proti předchůdci by se novinka měla dočkat také nárůstu grafického výkonu až o 15 %, což je zásluha čipu Adreno 640.

Vysoký výkon je podpořen i akumulátorem s kapacitou 6000 mAh. ROG Phone II nabídne 6,6palcový OLED displej s vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz. Vzadu je duální optika s rozlišením 48 a 13 MPx, vepředu pak 24MPx selfie kamera.

Více se o modelu ROG Phone II dozvíte v našem dřívějším článku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám