Hlavní obsah

Vysunout a otočit. Unikátní mobil přední kameru nepotřebuje

Novinky, mif

Už příští měsíc by se měl v České republice a dalších státech světa začít prodávat unikátní telefon Samsung Galaxy A80. Ten zaujme především výsuvnou konstrukcí, díky které je možné fotoaparát za zadní strany otočit směrem dopředu.

Galaxy A80Video: Archiv výrobce

 
Článek

Nová osmdesátka vypadá na první pohled jako obyčejný smartphone. Nabízí displej New Infinity o velikosti 6,7 palce s technologií Super AMOLED a rozlišením FHD+ (1080 x 2340 pixelů). Výkon pak udává osmijádrový procesor Qualcomm SM7150 (dvoujádrový 2,2 GHz + šestijádrový 1,8 GHz), který je doplněn o 8 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Teprve když telefon začnete prozkoumávat blíže, všimnete si, že mu chybí čelní kamera. Vůbec ji totiž nepotřebuje. Když uživatelé v aplikaci fotoaparátu zvolí režim selfie, na zadní straně přístroje automaticky vyskočí objektivy tří fotoaparátů a otočí se směrem dopředu.

Foto: archív výrobce

Galaxy A80

Pak už jen stačí mírně povysunout konstrukci směrem nahoru a je možné pořizovat autoportréty. Praktické je to především proto, že se uživatelé nemusí nijak omezovat v kvalitě pořízených momentek. I u těch nejlepších smartphonů totiž jinak bývají přední kamery horší než ty zadní.

Parametry fotoaparátu přitom novinku řadí mezi ty nejlepší modely na trhu. Hlavní senzor nabízí rozlišení 48 MPx a je doplněn o fotoaparát 3D Depth, který skenuje rozměry i hloubku snímaných předmětů. Dále je k dispozici ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 8 Mpx. Fotoaparát dovede rozlišit na tři desítky scén a automaticky zvolit tu nejlepší. Video režim Super Steady se pak stará o plynulá videa bez třesení obrazu.

Foto: archív výrobce

Galaxy A80

Pro úplnost dodejme, že Galaxy A80 nabízí akumulátor s kapacitou 3700 mAh a že v jeho výbavě nechybí ani podpora superrychlého nabíjení o příkonu 25 W.

„Galaxy A80 nabízí prvotřídní funkce cílící na digitální domorodce, kteří se chtějí naplno zapojit do éry života v přímém přenosu,“ prohlásil DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung.

Novinka od společnosti Samsung je již nyní k dispozici za cenu 16 999 Kč v rámci předobjednávek. Skladem ji nicméně budou obchodníci mít až na konci května.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám