Hlavní obsah

Vyšší výkon i lepší displej. Nová vlajková loď Huawei P10 Plus dorazila do Česka

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se v Česku i ve světě začala oficiálně prodávat nová vlajková loď společnosti Huawei. Model P10 Plus představuje to nejlepší v nabídce tohoto čínského výrobce, proti základní desítce láká především na vyšší výkon a v neposlední řadě i lepší displej.

Foto: archív výrobce

Huawei P10 Plus

Článek

Huawei P10 Plus nabízí podle Zboží.cz více než dvě desítky tuzemských prodejců a drtivá většina z nich má již novinku skladem. Rozdíly v cenách jsou spíše kosmetické, pohybují se od 21 988 Kč do 22 000 Kč.

Základní desítka se v Česku nabízí již od začátku dubna za 15 990 korun. [celá zpráva]

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Smartphone Huawei P10 je spíš fotoaparátem než mobilem

Nová desítka je vybavena 5,5palcovou obrazovkou s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Připomeňme, že základní model P10, který šel do prodeje již dříve, má pouze 5,1palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů.

Oba telefony – tedy Huawei P10 a P10 Plus se kromě displeje liší také svým výkonem. A to především kvůli rozdílným kapacitám operační paměti, menší desítka má k dispozici 4 GB, větší P10 Plus pak 6 GB. Rozdíl by měl jít v praxi poznat především při využívání více aplikací najednou.

Procesor je u verze P10 Plus stejný jako u menší desítky. Čip Hisilicon Kirin 960 udává pracovní frekvenci při frekvenci 2,0 GHz, což mimochodem platí pro všech osm jader.

Foto: archív výrobce

Fotoaparáty u modelu Huawei P10 Plus

Prémiové fotoaparáty

Pravděpodobně nejzajímavější je u novinky zadní strana. Na ní se totiž nachází duální fotoaparát. Na vývoji unikátní optické soustavy se podílela stejně jako u předchůdce společnost Leica, která je dobře známá snad každému fotografovi.

K čemu je duální optika dobrá? Jeden snímač se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač. Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů.

Více se o obou nových smartphonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Paul Hanna, Reuters

Huawei P10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám