Hlavní obsah

Výkonnější smartphone neexistuje. Apple předběhl konkurenci

Novinky, ort

Nové smartphony s logem nakousnutého jablka se začnou oficiálně prodávat až tuto sobotu, některá zahraniční média nicméně měla již možnost obě novinky otestovat. A výsledky prvních recenzí jasně ukazují, že Apple s novými iPhony utekl konkurenci – výkonnější smartphone neexistuje.

Apple iPhone XS a XS MaxVideo: archiv výrobce

 
Článek

Nové iPhony XS a XS Max otestovaly například servery GSM Arena a Tom’s Guide. Oba se přitom shodují v hodnocení výkonu, který staví novinky na vrchol žebříčku nejvýkonnějších mobilů.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Zleva: iPhone XS a XS Max

Například v testu pomocí benchmarkové utility Geekbench 4, která hodnotí výkon jednotlivých smartphonů, získal větší iPhone XS Max 11 515 bodů, menší iPhone XS pak 11 420 bodů.

Konkurenční přístroje na tom byly o poznání hůře: OnePlus 6 dostal 9088 bodů, Galaxy Note 9 od společnosti Samsung pak 8876 bodů a LG G7 ThinQ pouze 8566 bodů. Prakticky úplně stejně vyzněly také výsledky dalšího testu GFXBench, nové iPhony byly o řád rychlejší než konkurenční přístroje.

Perfektně doladěný systém

Paradoxem je, že všechny zmiňované smartphony mají patrně výkonnější součástky než oba nové iPhony, na rozdíl od nich však běží na univerzální platformě Android, která se vyrábí pro stovky různých zařízení.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony XS a XS Max

Apple naproti tomu používá u svých jablečných chytrých telefonů operační systém iOS, který je vždy vyladěn na konkrétní hardwarovou výbavu telefonu. I s pomalejšími součástkami je tak americký počítačový gigant schopný dosáhnout v praxi vyššího výkonu, což koneckonců potvrzují i testy zmiňovaných redakcí.

Mimochodem nejnovější verze iOS 12 zvyšuje výkon i u starších iPhonů, jak Novinky.cz vyzkoušely na iPhonu 5S. [celá zpráva]

Jaký výkon nabídne třetí novinka – iPhone XR, zatím zahraniční testy neprozrazují. Více se o výbavě všech tří letošních modelů s logem nakousnutého jablka dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Apple iPhone XR Video: archiv výrobce

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Co umí nové iPhony XS a XS Max?

Nové iPhony XS a XS Max vychází stejně jako model XR designově z loňského iPhonu X. Mají tedy takřka bezrámečkový displej, který zabírá co možná největší část čelní strany. Pouze v horní části je dotykový panel vyříznutý, aby bylo kam umístit čelní kameru a další senzory.

IPhony řady XS dostanou podporu pro strojové učení v reálném čase. To v praxi bude využito například pro nejrůznější hry v rozšířené realitě. V praxi by to mělo fungovat velmi jednoduše. Namíříte fotoaparát například na desku stolu a na displeji telefonu budete vidět virtuální předměty, které na ní budou ležet. Hrát tímto způsobem bude možné nejrůznější hry, a to i ve více lidech.

Více se o nových iPhonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám